‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Amennyiben Önnél nem jelenik meg az e-mail megfelelően, kérjük, kattintson IDE!
 
 
  Kedves Dr. Világos Beatrix!  
 
 
  A korábbi napokban szenzációként robbant és rengeteg újságcikk foglalkozott a Szegeden megtalált „Edit” című eddig ismeretlen József Attila vers kéziratával, amelyet cégünk online árverésre bocsájtott. Mivel néhány szakértő kétségbe vonta a kézirat eredetiségét, haladéktalanul egy helyszíni szemlére hívtuk meg az érintetteket.
  
Az Antikvárium.hu kezdeményezésére február 22-én, hétfőn 10 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban számos szakértő részvételével megvizsgálták József Attila ismeretlen versének kéziratát.

A hitelességgel kapcsolatban semmilyen perdöntő cáfolat nem hangzott el, a szakértők további részletes vizsgálatokat javasoltak.

A restaurátor szakértő megállapította, hogy az elkobzó irat 50 évnél nem fiatalabb.

Azt a felvetést, hogy az „Edit” című vers József Attila Számvetés című versének kéziratáról másolt szavakból állna, a szakértők elvetették.

A kialakult tudományos véleménykülönbség miatt a József Attila ismeretlen „Edit” című versének kéziratát és a hozzá kapcsolódó Arany János által aláírt Ballagi Mór szótárat az Antikvárium.hu a 12. dedikált könyvek és kéziratok internetes árveréséről visszavonja. A tételek (003, 086) értékesítésére a minden kétséget kizáró vizsgálatok után kerülhet sor.

A további 221. tétel árverése természetesen a meghirdetett ütemben zajlik.
 
 
 
  Üdvözlettel:
Az Antikvarium.hu aukciós csapata
 
 
         
 

Amennyiben többé már nem szeretne azonnal értesülni árveréseinkről, kérjük
a leiratkozáshoz kattintson IDE!